Iskolakert beszámoló 2021-2022

Az ősz folyamán többször tartottunk természetismeret órákat iskolakertünk közvetlen közelében, így a gyerekek természet közelben tanulhattak azokról a növényekről, amiket elveteményeztünk, és ami a tananyagban is szerepel. Később öko-szakkörös tanulóinkkal felszedtük a haszonnövényeket, paradicsomot, paprikát, cukkinit, hagymát, és visszavágtuk a fűszernövényeket.

       

Öko-iskolai vállalásaink között szerepel, hogy gyümölcsfával, fákkal bővítjük iskolakertünket. Ősszel a „Határtalanul” pályázat keretében egy szerbiai iskola tanulói látogattak el hozzánk, ekkor, velük együtt ültettünk egy szilva és meggyfát.

image001

kép 1 / 7

Tavasszal elvégeztük a szükséges munkálatokat. Előkészítettük a talajt a veteményezéshez. Amint lehetett, hagymát duggattunk a gyerekekkel, spenótot, sóskát, retket, petrezselymet veteményeztünk, később káposztát palántáztunk. Többször gyomláltunk, kapáltunk, visszavágtuk az elburjánzó bokrokat, gyomtalanítottunk a kis gyümölcsfák körül. A szakköri foglalkozások mellett más programokhoz kapcsolódóan is tartottunk „tisztító” napokat, amikor bárki csatlakozhatott hozzánk, akinek volt kedve kertészkedni.

Écs, 2022. június 5.

Sipeky Éva
iskolakert vezető