Művészetoktatás

Június 11-én tartottuk művészeti iskolánk zeneiskolásainak év végi vizsgahangversenyét. Növendékeink nagy izgalommal készültek erre az eseményre, melyen bemutathatták kedvenc darabjaikat furulyán, illetve zongorán. Öröm volt látni és hallani az ügyes kezek játékát, és figyelemmel kísérni fejlődésüket.

 

 

 

 

 

 

Cziráki Lajos verseny 2023/24

Művészeti bemutató 2023/24

Cziráki Lajos verseny 2022/23

Művészeti iskola

Intézményünk ravazdi tagiskolai része 2005 szeptemberétől bővítette profilját, és az általános iskolai oktatás mellett bevezette az alapfokú művészetoktatás területén is a képzést. Az écsi és a ravazdi iskola társulása után az új közös intézményben is tovább folyik a gyerekek művészeti képzése. A 2007-ben kezdődött minősítési eljárásban iskolánk kiváló minősítést kapott.

A tanulók heti 4 órában vesznek részt a foglalkozásokon. A tanév végén vizsga keretében adnak számot tudásukról, államilag elismert bizonyítványt kapnak.
A tanév során nyílt órák, házi hangversenyek, kiállítások keretében lehet bepillantást nyerni a tanszakok munkájába.

Az alábbi tagozatokon folyik a képzés saját szervezésünkben:

  • Zene (Furulya, zongora)
  • Képző és iparművészet

A foglalkozások nagyobb része délután, illetve az órarendhez igazodva kezdődik.

2009/2010-es tanévtől már az ovisok is ismerkedhettek a zenével heti egy alkalommal játékos formában térítésmentesen.

Művészetoktatás szempontjából telephelyünk működik a tápi iskolában is, ahol furulyát és zongorát oktatunk.

Azok a szülők, akiknek gyermeke több művészeti iskola vagy több tanszak szolgáltatásait is igénybe kívánják venni, minden év szeptemberében nyilatkozatukkal maguk dönthetik el, hogy melyik iskolát kívánják első helyen megjelölni. Az első helyen megjelölt iskola, illetve tanszak után térítési díjat, a második helyen megjelölt után tandíjat kell fizetniük. Részletfizetésre van lehetőség. Tandíjmentességet élveznek az SNI és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők.

Intézményünkben működnek néptánc csoportok is, Écsen is, Ravazdon is. Szervezetileg azonban a két csoport a művészetoktatás szempontjából a sátoraljaújhelyi Bokréta Művészeti Iskolához tartozik.
Különböző hazai és külföldi fellépéseken öregbítik a gyerekek intézményünk hírnevét.

Écsi néptánc csoport

Ravazdi néptánc csoport

 

További képek a galériában