Petőfi-napok

Petőfi-napok

 

A hagyományos Petőfi-napokat az idei tanévben március 11.-12.-13-án rendeztük meg. A három napos rendezvénysorozaton a kistérségi iskolák közül Táp, Tápszentmiklós, Veszprémvarsány, Nyúl nevezett tanulóikkal a meghirdetett versenyekre.

Az ünnepélyes megnyitó, igazgatónőnk köszöntője után a rajzpályázat eredményhirdetésére került sor. A sok, igényes alkotás közül a zsűri nehezen tudta kiválasztani a legszebbeket. Az alsó tagozatos, illetve 5.-6. évfolyamos diákok Móra Ferenc halálának évfordulójának kapcsán állatos meséket, verseket, történelmi elbeszéléseket illusztráltak, míg a felsősök Radnóti egy versét.

A nap folytatásaként a versmondók léphettek „színpadra”. A kisebbek tavaszköszöntő versekkel, a nagyobbak XIX.-XX. századi versekkel készültek.

A második napon a zenéé volt a főszerep. A versenyzők színvonalas produkciókat adtak elő. Zongoráztak, furulyáztak. A zsűri szinte az összes zeneművet arany minősítéssel értékelte.

A zárónapon a résztvevő tanulók csapatversenyeken mérhették össze tudásukat, tájékozottságukat, gyorsaságukat. Ezen a napon a 3.-4. évfolyamos diákok anyanyelvi csapatversenyen, a felsősök műveltségi vetélkedőn vettek részt. A vetélkedőkkel egyidőben iskolánk tornacsarnokában izgalmas játékos sportvetélkedőn szurkolhattak iskolatársaiknak kicsik és nagyok.

A három nap alatt több, mint száz tanuló mutathatta meg rátermettségét, tájékozottságát, zenei- művészi tehetségét. Reméljük, hogy minden résztvevő jól érezte magát nálunk, a részvételükre a jövőben is számítunk!